Wij zijn iona&rineke: een Utrechts gezelschap dat eigenzinnig muziektheater maakt op basis van nieuwe teksten en composities. Ons werk is een mengvorm van concert en theater, van fictie en realiteit. Je kent ons misschien als lid van een sekte, zeer moeilijk opvoedbare kinderen, fans van Céline Dion, verkondigers van het anti-natalisme en radicale geschiedschrijvers. Wij zijn dat allemaal echt geweest.
Wij proberen vastgeroeste normen aan het wankelen te brengen en werpen een kritische, maar hoopvolle blik op de wereld om ons heen.

En dat doen we nooit alleen. Voor elk project werken we samen met andere bands of muzikale formaties met een unieke eigen sound en vullen we het team aan met een regisseur en een vormgever.
Je kan op de pagina’s van onze voorstellingen zien wie dat tot nu toe allemaal geweest zijn.

Iona Daniel
artistiek leider, schrijver, speler

Iona Daniel is schrijver voor muziektheater en radio. Ze studeerde dramaschrijven (Writing for Performance) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Sindsdien schreef ze teksten voor muziektheater, installaties en performances en maakte ze hoorspelen voor de VPRO en NTR. Verschillende van haar teksten werden gepubliceerd bij Uitgeverij Theaterboek, De Nieuwe Toneelbibliotheek en Theatre & Film Books.
In 2022 werd haar hoorspel 'Alles mag hier' genomineerd voor de Prix Europa. Hier kun je het terugluisteren.

Wil je Iona iets vragen? Stuur haar een mail.

Rineke Roosenboom
artistiek leider, schrijver, speler

Rineke Roosenboom (Boxmeer, 1989) schrijft met name voor theater, maar maakt soms ook proza of podcasts. Rineke studeerde dramaschrijven aan de HKU.
In 2020 kreeg Rineke het stipendium voor theaterauteurs - TheaterTekstTalent - toegekend voor haar concept 'Small Bangs'. Ze heeft nu een lange tijd om helemaal alleen aan dat stuk te werken, waarin ze een fantasierijke, dystopische wereld oproept.

Wil je meer weten over Small Bangs?
Of wil je Rineke bereiken? Stuur haar een mail.

Merel Hobrink
zakelijk- en productieleider

Merel is freelance productie-, project- en zakelijk leider. Zij studeerde Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daar studeerde zij af in 2017, waarna zij als zelfstandige aan het werk ging in de culturele sector. Ze werkt voor verschillende theatergezelschappen (o.a. Orkater, Bonte Hond, Nineties Productions), zet eigen theaterprojecten op en is producent bij het Read My World festival.

Wil je Merel bereiken? Stuur haar een mail!

Lisa Jansen
publiciteitsmaker

Lisa is trainer, spreker en schrijver. Ook is ze medeoprichter van consultancy en sprekersbureau Studio Stoofpot, dat zich richt op inclusie en toegankelijkheid. In 2020 verscheen haar boek 'Laat je horen - zó maak jij een positief verschil in de wereld' over vormen van uitsluiting en wat je ertegen kunt doen. Ze schrijft voor verschillende media, waaronder OneWorld en rekto:verso, en maakt zo nu en dan een podcast. Lisa zet haar communicatievaardigheden graag in om meer bereik te creëren over belangrijke sociale onderwerpen voor fijne mensen.

Wil je meer weten over Studio Stoofpot?
Of wil je Lisa bereiken? Stuur haar een mail.

NU